torstai 17. toukokuuta 2012

Kaksosten kekkerit

...olivat jo liki kaksi viikkoa sitten.

5.5. oli onnekkaasti lauantai, joten 1-vuotissynttärit oli helppo järjestää poikien oikeana syntymäpäivänä.

Aamu alkoi äidin ja isän ostamien lahjojen avaamisella. Molemmille oli tietysti omansa, mutta poikia kiinnostaa aina sama paketti/lelu/kirja/tutti ...

Vieraita kutsuttiin niin paljon, että heitä tuli kahdessa osassa. Ensimmäiset tulivat kahdelta.
Juhlat aloitettiin kynttilöiden puhaltamisella, josta pienokaiset eivät ymmärtäneet yhtikäs mitään. Äidin ja isän avustuksella kynttilät saatiin sammuksiin.

Sitten juotiin synttärikahvit. Tarjolla oli kinkkupiirakkaa, lohinappeja, marenkeja ja valkosuklaa-marjahyydykekakkua, jotka olin tehnyt itse. Lisäksi tarjottiin Jauhopoikien kinuskikakkua, suklaata ja vaahtokarkkeja.

Kahvipöydästä siirryttiin avaamaan paketteja.

Seuraavat vieraat saapuivat kuuden aikaan ja taas puhalleltiin kynttilät. Vaikka hommaa oli jo päivällä harjoiteltu, joutuvat äiti ja isä puhaltamaan kynttilät sammuksiin tälläkin kertaa.

Pojat jaksoivat juhlia todella kiltisti ihan koko päivän. Oli monta lämmintä syliä, joissa kaksoset saivat katsella ihmisten juhlintaa.

Toinen kattaus oli ensimmäisen kanssa täysin samanlainen, mutta pöytään pääsivät myös englanninlakritsivaahtokarkit, jotka olin päivällä unohtanut kaappiin.


Herkkumarenkien ohje löytyy täältä.

Lohitahnan ohjeen lainasin Kinuskikissalta.

Kinkkupiirakan ohje on Yhteishyvän ruokamaailmasta nro 3/07. Ohje on oikeasti sienipiirakan ohje, mutta olen varioinut sienien tilalle kinkkua.

Maukas sienikinkkupiirakka

8 annosta

Pohja:

75 g margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl vettä

Jauhot, kaurahiutaleet ja margariini sekoitetaan kulhossa murumaiseksi. Lisätään leivinjauje ja vesi ja sekoitetaan tasaiseksi. Taikina levitetään voidellulle piirasvuualle ja nostetaan jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:

400 g kinkkusuikaleita herkkusieniä
1 sipuli
1/2 purjoa (n. 100 g)
200 g tuorejuustoa
2 kananmunaa
1/2 kirsikkatomaatteja

Sienet paistetaan pannulla, kunnes neste on haihtunut ja siirretään kulhoon odottamaan.
Sipulit paloitellaan ja kuullotetaan pannulla öljytilkan kanssa. Kuullotuksen jälkeen täytteeseen sekoitetaan kaikki aineet ja valmis täyte levitetään pohjan päälle. Pinnalle lisätään halkaistut kirsikkatomaatit.

Piirasta paistetaan 200 asteessa n. 30 min.

 Työhuone eli "miehen huone" toimi pelisalina.

Illalla kaikki oli hujan hajan, mutta onneksi vieraat viihtyivät. Kymmenen aikaan grillattiin makkaraa ja juotiin limpparia. Viimeiset vieraat taisivat lähteä kahdentoista jälkeen. Oli aivan mahtava päivä, illalla oli onnellinen olo.

Vuosi sitten fiilisteltiin näin:

Yhdeksän tunnin ikäiset pojat sokeriletkuissaan onnellisen isän sylissä.

Ja kolmantena päivänä syntymästä äidin kanssa osastolla. Tuore äiti oli melkoisen huonossa kunnossa sektion jälkeen. Vaan voi sitä onnellisuutta ja hormonimyräkkää kun pojat pääsivät äidin viereen.


Silloin tunsin, ettei mikään mahti voisi erottaa minua sinusta.
Että kaikki äidinvaistoni olivat kasvamassa voimaksi,
joka voisi siirtää vuoria sinun tähtesi.

- Ester Ståhlberg -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti